Otevřené kurzy

Sushi, v duši, a další japonské pokrmy s Klaar

Kdy:
02. 11. 2016
18:00

Kde:
Soukenická 23
110 00, Praha 1

Jazyk:
Čeština

Cena:
1 590 Kč

Obsaženo v kurzu

1) Polévka

Miso – polévka s wakame, tofu nebo rybou a jarní cibulkou

2) Předkrmy

edamame – horké zelené sojové fazole s mořskou solí
Gyoza – japonské knedlíčky vařené v páře, plněné mletým hovězím masem

3) Sushi

Makisushi

hosomaki (malá rolka s jednou ingrediencí) – kappa, takuwan, tekka, sake, surimi
uramaki (rolka “naruby”) – California, losos, Philadelphia

Nigirisushi – ručně tvarované rýžové “polštářky” doplněné nejrůznějšími druhy ryb nebo zeleniny

gunkan – ručně tvarovaný rýžový ovál s různými druhy rybích jiker

V Ceně Kurzu Jsou Zahrnuty

veškeré ingredience
elektronické recepty
nealkoholické nápoje (juice, voda, káva, čaj)
sklenka vína
úklid studia v průběhu vaření a po něm
zapůjčení zástěr

O kurzu

Délka trvání kurzu:
hodin

Rolky ze speciálního druhu rýže plněné zeleninou či rybami doplněné nezbytnou sojovou omáčkou a křenem wasabi. U nás v kurzu to však nebude jen o suši. Kromě toho vás Klaar seznámí s japonskou historií a tradicemi, odbornými názvy, vysvětlí vše o produktech, které na trhu najdete, objasní jak správně pracovat s rýží, octem, rybami, mořskými řasami, zeleninou a mnoho dalších věcí...

Lektor

Profil kuchaře




Rezervace

Bohužel, kapacita kurzu již byla zaplněna.