Ochutnejte autentické PERU s Martinem Škodou
28. 3. 2024
17:00
Soukenická 23 110 00, Praha 1
Čeština
2 490 Kč
Obsaženo v kurzu
Causa limeña de pollo: typický peruánský předkrm ze žlutých brambor, ají a trhaného kuřete
Leche de tigre: salsa, která dává život ceviche, ale funguje také jako samostatný super svěží předkrm
Ceviche: marinované kousky syrové ryby s citrusy a červenou cibulí, národní peruánský pokrm, servírovaný s praženou kukuřicí a batáty
Lomo saltado (con papas fritas + arroz): ožehlé hovězí nudličky s rajčaty, cibulí, rýží a hranolky
O kurzu
Délka trvání kurzu:
4 hodin
Na tomhle speciálním kurzu se společně s naším oblíbeným kuchařem Martin Škodou “vydáte” až do dalekého Peru, mekky světové gastronomie.
Martin si pro vás připravil menu složené z typických peruánských jídel, které se naučil při cestách po této krásné jihoamerické zemi přímo od místních kuchařů a kuchařek.
Spojení Martina Škody a Latinské Ameriky není náhodné, Martin vystudoval španělské gymnázium, dlouhou dobu se pohybuje ve španělsky mluvící komunitě a do hloubky se věnuje španělské i latinské gastronomii.
Na kurzu se naučíte připravit vyhlášený bramborový předkrm z Limy, peruánský “národní” pokrm ceviche, vitamíny nabité leche de tigre a tradiční úpravu hovězího z jedné pánve. Mimo to vám Martin předá také spoustu užitečných poznatků, které při poznávání Peru a peruánské kuchyně získal. Naučíte se tak připravit tuhle exotickou kuchyni v českých podmínkách.
Lektor Martin Škoda - street food a česká kuchyně
Profil kuchařeRezervace
Bohužel, kapacita kurzu již byla zaplněna.