Otevřené kurzy

!Speciální akce! Edukativní kávová degustace s Tomášem Dlaskem

Kdy:
11. 1. 2017
18:00

Kde:
Soukenická 23
110 00, Praha 1

Jazyk:
Čeština

Cena:
300 Kč

Obsaženo v kurzu

  • ochutnávka kávy
  • koláče jako občerstvení
  • Voda

O kurzu

Délka trvání kurzu:
hodin

Kávový cupping je již více jak sto let spolehlivou metodou, jak posoudit kvalitu kávy. Probíhá za přísných podmínek, zohledňujících mimojiné hrubost mletí, čerstvost daného kávového vzorku, teplotu a poměr vody a namleté kávy. My si jej však upravíme pro naše podmínky a z vcelku technického ochutnávání kávy si uspořádáme zážitkový večer. Během něho ochutnáme několik vzorků káv z českých i zahraničních pražíren, vysvětlíme si chuťové rozdíly spočívající v rozličnosti jejich původu, vysvětlíme si jak je to s kávovými sklizněmi a nahlédneme také pod pokličku práce pražiče a baristy. Tomáš nám přiblíží, jak to chodí se sklízením a zpracováním kávy přímo na plantážích a zodpoví vaše dotazy týkající se třeba i domácí přípravy kávy. Jedno je jisté, káva už pro vás po tomto kurzu nebude pouze tmavě hnědou tekutinou. Kurz je vhodný pro úplně začátečníky v oblasti kávy i zdatné kafaře a personál kaváren.

Lektor

Profil kuchaře




Rezervace

Bohužel, kapacita kurzu již byla zaplněna.